θερμοπροσοψη Options
θερμοπροσοψη Options
Blog Article
την οικονομία του να ζεις σε ένα ενεργειακά θωρακισμένο σπίτι.
Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τη διατήρηση της θερμοκρασίας εντός των κτιρίων, ειδικά σε περιοχές με έντονες κλιματικές συνθήκες.
Τα πιο συνηθισμένα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία εφαρμογής της εξωτερικής θερμοπρόσοψης υπό μορφή θερμομονωτικών πλακών είναι τα ακόλουθα: διογκωμένη πολυστερίνη λευκή και γραφιτούχα, πετροβάμβακας, ορυκτοβάμβακας, πλάκες ξυλομάλλου, εξηλασμένη πολυστερίνη.
Όμως, οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται ότι η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνουμε!
β) στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του κτηρίου.
Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την σημαντική μείωση απώλειας θερμότητας από το εσωτερικό του κτιρίου το χειμώνα και την είσοδο της στο εσωτερικό του κτιρίου τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τοποθετούνται στην ταράτσα πάντα σε συνδυασμό μόνωσης από τα νερά. Αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος ότι όταν μια μόνωση πλημμυρίσει τότε και το θερμομονωτικό υλικό θα απορροφήσει νερό και κατά συνέπεια θα πάψει να λειτουργεί ως θερμομονωτική στρώση.
Τώρα αρχίζω να κρυώνω και έχω και υγρασία στο σπίτι. Διαβάστε λοιπόν, ενημερωθείτε και ετοιμαστείτε για τις εργασίες μόνωσης του σπιτιού.
Η εσωτερική θερμομόνωση μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε άμεσα θερμομονωτικά αποτελέσματα και ελάττωση των προβλημάτων που δημιουργεί η υγρασία του περιβάλλοντος τους κτίσματος.
Παρακάτω αναλύονται οι here κύριες χρήσεις και τα πλεονεκτήματα της θερμοπρόσοψης:
Όσο πιο χαμηλός είναι ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας του υλικού, τόσο μεγαλύτερη θερμική αντίσταση προσφέρει σε σχέση με ένα άλλο αντίστοιχου πάχους.
Όσο μικρότερη είναι η ποσότητα νερού που απορροφά ένα θερμομονωτικό υλικό τόσο πιο εύκολα μπορούμε να το επιλέξουμε σε εφαρμογές όπου η θερμομόνωσή μας θα έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον και άρα το νερό χωρίς να μεσολαβεί προστατευτική στεγανωτική στρώση.
Θα πρέπει απαραίτητα να αντιμετωπίζουμε και να επισκευάζουμε την οποιαδήποτε βλάβη που αφορούν την θερμοπρόσοψη (βλάβη που μπορεί να αφορά π.
Παρατηρούμε ότι όσο το πάχος του θερμομονωτικού υλικού αυξάνεται, ο συντελεστής θερμοπερατότητας μειώνεται.